Fakültemizde 10 Aralık İnsan Hakları Günü Dolayısıyla Konferans Düzenlendi

Fakültemizde Kayseri Valiliği ve Üniversitemiz işbirliğiyle "10 Aralık İnsan Hakları Günü ve Haftası" dolayısıyla konferans düzenlendi.

Fakültemiz Konferans Salonunda düzenlenen etkinliğe; Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Kayseri Vali Yardımcısı Şemseddin Erkaya, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. M. Hakan Poyrazoğlu, Kayseri Kızılay Şube Başkanı Cafer Beydilli, Hukuk Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Yunus Yoldaş, Kayseri İl İnsan Hakları Kurulu Üyeleri, Akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan etkinliğin açılış konuşmasını yapan Hukuk Fakültesi önceki Dekanı Prof. Dr. Yunus Yoldaş, İnsan Haklarının günümüz ve geleceğimiz açısından çok önemli olduğunu belirtti.

Rektör Yardımcımız Prof. Dr. M. Hakan Poyrazoğlu da konuşmasında etkinliğe ev sahipliği yapmaktan dolayı mutlu olduklarını söyledi.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç ise “ Her ne kadar 10 Aralık 1948’de böyle bir beyanname ile program dâhiline alınmış olsa da İnsan Haklarının geçmişi insanlık tarihiyle başlamıştır. İnancımız ve kültürümüz gereği insan hakları olmazsa olmazımızdır ”dedi.

Kayseri Valisi Gökmen Çiçek de “Her ne kadar bazı toplumlarca buna riayet edilmese de insanın diline, inancına ve etnik kökenine göre değil sadece insan olduğu için değer vermeliyiz” diye konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından Prof.Dr. Cengiz Gül tarafından “ Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi Kararları Ekseninde İfade Özgürlüğü” , Dr. Öğr. Üyesi Şükran Akgün tarafından da “İnsan Haklarının Sınırlandırılmasında Menfaat Dengesi" ve Dr. Öğr. Üyesi Çiçek Özgür tarafından “Göç ve İnsan Hakları” konularında konferans verildi.

Konferans plaket takdiminin ardından sona erdi.

Etkinlik Adresi : İnsan Hakları Günü
Başlama Tarihi : 08 Aralık 2022 Perşembe 10:00